Бізнес
5/28/22

Чи важко відкрити бізнес в США?

Для того, щоб ваша фірма працювала, в першу чергу вам потрібно зареєструвати бізнес - відкрити компанію. Це робиться 15 хв на сайті Secretary of State вашого штату. Вам потрібно заповнити дані про компанію - назву (спершу перевіривши, чи часом такої вже немає), адресу, ім’я власника, та оплатити державне мито за реєстрацію (приблизно $100-150).

Ваша заявка розглядатиметься приблизно 7 днів і потім на емейл вам прийде документ про те, що фірма зареєстрована. Також є можливість замовити пришвидшений розгляд заявки за додаткові кошти, тоді відповідь ви отримаєте навіть через 2 дні.Після реєстрації бізнесу вам потрібно оформити на нього податковий номер EIN. Це робиться БЕЗКОШТОВНО на сайті податкової www.irs.gov. Ви одразу отримуєте податковий номер і ваша компанія готова до роботи!Звісно вам потрібно буде ще відкрити банківський рахунок, щоб отримувати та здійснювати оплати. Це ви можете зробити вже коли у вас є відкрита компанія і податковий номер. Тобто весь процес відкриття бізнесу займає всього кілька днів.

ЗАУВАЖТЕ! Я ніде не згадувала про ваш імміграційний статус. І це так! Ваш імміграційний статус ніяк не впливає на можливість відкриття компанії в Америці. Тобто, чи ви приїхали по візі, чи по програмі Uniting for Ukraine, чи у вас є Green Card або громадянство, чи ви взагалі знаходитесь нелегально, ВИ МОЖЕТЕ ВЕСТИ ПІДПРИЄМНИЦЬКУ ДІЯЛЬНІСТЬ!

Але! Перед тим як відкривати компанію, пересвідчіться, чи це не суперечить вашому імміграційному статусу. Бо часто люди з візами В1/В2 чи студенти відкривають фірми, працюють по них, не маючи права на роботу, і їм здається, що вони роблять все згідно закону, бо працюють ж не особисто вони, а їхня компанія.Але я особисто знаю випадки, коли люди так робили і в майбутньому хотіли отримати Грін Кард через роботодавця, але факт роботи через компанію в статусі студента, виліз і люди вже перед самим отриманням Грін карти отримали депортацію.Але звісно це не стосується тих, хто приїзджає по U4U, і тих, хто виграє лотерею Грін Кард, бо у вас є право на роботу одразу і вам не потрібно переживати за свій статус.