Переїзд
5/18/22

Про форму І-131

Для чого подається ця форма?

📍Заявка подається на отримання Travel Document або Advance Parole Document для тих людей, які хочуть отримати дозвіл на в’їзд в США.

👨‍👩‍👧‍👦Ця форма може бути заповнена як людьми, які вже є в США і хочуть виїхати з країни і повернутись, так і для людей, які ще не є в США, але з певних причин хочуть приїхати в США.

✅Отже, якщо ви знаходитесь в країні в статусі очікування Green Card, біженця, отримали гуманітарний пароль прийшовши через Мексику чи по програмі Uniting for Ukrainе або подались на Temporary Protected Status, ви можете подавати форму І-131 на отримання дозволу на в’їзд в США.Так, саме на в’їзд, а не на виїзд. Тому, що виїхати ви можете в будь яку хвилину, але щоб вас пустили назад в США, вам потрібно отримати цей дозвіл.

✈️В формі І-131 ви повинні вказати плановані дати подорожі та її тривалість, причину вашої подорожі за межі Америки, країни, які ви плануєте відвідати.

Якщо ви є заявником на притулок в США (asylum) або ви є в статусі біженця (refugee), то в І-131 потрібно буде вказати країну, звідки ви втекли і відповісти на питання, чи у вас є намір відвідати цю країну.‼️Звісно, якщо ви просили США притулку через утиски в Україні, а зараз ви просите дати вам дозвіл на поїздку в Україну, то навіть при схваленні форми І-131 та виїзду в США, коли ви будете повертатись назад в Америку, імміграційний офіцер на кордоні може подумати, що у вашій країні минула небезпека для вас і може не дозволити вам в’їхати в США. Адже рішення про дозвіл в’їхати в країну приймає саме імміграційний офіцер на кордоні. Тому добре подумайте, чи варто їхати зараз, чи краще дочекатись вже громадянства або поїхати в іншу країну, щоб зустрітись з рідними.