Життя В США
1/19/23

Чи можна змінити або продовжити неімміграційний статус в США?

Звичайно, можна!

Лиш варто знати основні умови зміни статусу ну і звісно помилки, які можуть привести до відмови.Тому уважно читайте та не скупіться на свої сердечка, щоб я взамін ще готувала корисне інфо для вас ❤️🤷♀️Хто може змінювати/продовжувати статус?

✅Це ті, хто приїхав по туристичних, студенських, J1, робочих та багатьох інших типах неімміграційних ВІЗ. Так! Саме віз!

❌Тому якщо ви запитаєте, чи цей допис стосується тих, хто приїхав по паролю через Мексику чи по U4U, ні! Так як у вас немає статусу, а просто право перебування в країні (так званий тимчасовий прихисток), то на зміну неімміграційного статусу ви не кваліфікуєтесь.

Але якщо ж ви приїзджаєте по туристичних, гостьових, бізнес візах, по програмі Work & Travel та ін, ви можете змінювати або продовжувати ваше перебування тут.Наведу кілька прикладів, щоб було зрозуміло:⁃ ви приїхали по туристичній/гостьовій візі і захотіли ще залишитись в Америці - ви можете продовжити ваше перебування ще на 6 місяців, не виїжджаючи з країни⁃ ви приїхали в гості і вирішили тут повчитись і хочете вступити у відповідний навчальний заклад - ви можете змінити свій статус на студенський⁃ або ж ви приїхали по програмі Work & Travel і під час програми не мали змоги поподорожувати Америкою, тому вам можна змінити статус на туристичний, а якщо ж все таки виникне бажання залишитись в США надовше, то після цього можна змінювати його ще раз вже на студенський⁃ ви приїхали по робочій візі H2A або H2B і після завершення контракту ще хочеться побути в США або навчатись, то тут теж застосовується той самий процес - продовження/зміна статусу

🤷♀Чи всі неімміграційні статуси можна змінювати?

Ні, не усі.Наприклад, візи наречених та візи для працівників круїзних лайнерів та пілотів C/D не підлягають зміні статусу.Також якщо ви громадянин певних європейських країн, ви можете їхати в США безвізово по спрощеній системі ESTA. І у вас буде дозвіл на перебування 90 днів в Америці, але це буде не статус, тому відповідно продовжити або змінити його неможливо.