Життя В США
11/28/22

З початку програми Uniting for Ukraine до США вже в’їхало більше 70000 українців.

Найбільшою проблемою більшості людей є неможливість працевлаштування через довге оформлення дозволу на роботу, а також вартість дозволу - $410 на 1 особу.

✅Тому 21 листопада уряд США оновив закон щодо українців і зараз кожен, хто прибув в США через Мексику чи Канаду по гуманітарному паролю (DT) чи прилетів по програмі Uniting for Ukraine (UHP) може починати працювати одразу, не чекаючи на отримання дозволу на роботу та податкового номеру (Social Security Number). Для офіційного працевлаштування вам потрібно надати працедавцю форму І-94, яка засвідчує ваше ім’я, дату прибуття, тип в’їзду в США та термін дозволеного перебування тут. А протягом 90 днів ви повинні все таки отримати дозвіл на роботу (форма І-765) або Social Security Number з модливістю працювати.Як все це робити на практиці?

1. Після приїзду в США вам потрібно зайти на сайт І-94 https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home

2. Натиснути «Get most recent I-94”, внести свої дані, завантажити і роздрукувати вашу І-94, в якій клас в’їзду в США буде стояти UHP або DT. Цей документ і буде підтвердженням того, що ви можете одразу працювати. Для початку роботи більше нічого робити не потрібно.

3. Але так як роботодавцю протягом 90 днів все таки потрібно надати дозвіл на роботу або податковий номер, то вам потрібно подати в USCIS форму І-765.

4. Зробити це можна поштою в паперовому форматі або он лайн в своєму особистому кабінеті на сайті USCIS починаючи з 5 грудня.

5. ‼️При тому державне мито в сумі $410/ос НЕ ОПЛАЧУЄТЬСЯ! Тобто тепер українці по U4U будуть отримувати дозвіл на роботу БЕЗКОШТОВНО.

6. Форма І-765 заповнюється на кожного члена сім’ї окремо

7. Якщо ви відмітите в формі І-765, шо вам потрібен також Social Security Number, то після затвердження вашої заявки USCIS передасть ваші дані в Social Security Administration і вам прийде поштою ваш податковий номер. Якщо ж при подачі І-765 ви не вказали необхідність присвоєння вам SSN, то після отримання дозволу не роботу, вам потрібно буде звернутись в Social Security Administration, щоб його отримати.