Переїзд
1/3/23

Візи К1 та К3 - що це і яка між ними різниця?

Більшість з нас часто чує інформацію про туристичні, гостьові, бізнес та студенські візи, а от про візи К1 та К3 ми знаємо небагато.

❤️Для кого ці візи?

К1 - для людей, які хочуть приїхати в США, щоб одружитись з громадянином/громадянкою США і стати постійним резидентом Америки

К3 - для людей, які вже є одружені з громадянином США і хотіли б переїхати в Америку на постійне місце проживання❤️Особливості отримання віз:К1 - вам потрібно довести те, що громадянин США дійсно має намір одружитись, що ви особисто хоча б 1 раз зустрічались протягом 2 останніх років, ви мажте протягом 90 днів після приїзду в США одружитись. В разі якщо ви не одружуєтесь протягом 90 днів, ви маєте покинути країну. Зміні на інший неімміграційний статус віза К1 не підлягає.

К3 - ви маєте бути офіційно одружені з громадянином США та приїхати в США по візі, щоб вже тут очікувати одобрення петиції для сімейного возєднання.❤️Процес отримання:К1 - громадянин США подає форму І-129F в імміграційну службу, після її схвалення наречений/наречена проходить співбесіду в Посольстві США та отримує неімміграційну візу, після приїзду в Америку ви одружуєтесь та подаєте форму І-485 на отримання грін карти. Грін карта видається терміном на 2 роки і з можливістю зміни на постійну.К3 - громадянин США подає форму І-129F і форму І-130 на свого чоловіка/дружину, після схвалення І-129 чоловік/дружина проходить співбесіду в Посольстві США та отримує імміграційну візу, після приїзду в Америку подається форма І-485 на отримання грін карти. Грін карта видається терміном на 2 роки і з можливістю зміни на постійну.

📌Візи К1 є набагато популярніші, ніж візи К3, тому що дуже часто чоловік/дружина не подаються на візу К3, а просто очікують коли справа сімейного возєднання підійде до завершального етапу і тоді проходять вже інтерв’ю в посольстві і отримують імміграційну візу і по прильоту в США автоматично отримують зелену карту.

💸Скільки ж становлять офіційні оплати за процес отримання К1 візи та отримання Green card:

форма І-129 - $535

віза fee - $265

форма І-485 - $1140

біометрія - $85